Arch Go! 建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译

建筑师: Myrto Miliou Architects

地点:希腊基克拉迪群岛锡罗斯岛

建筑师负责人:Myrto Miliou

特别顾问:Vladimir Levidis (Artist)

支持建筑师:Christina Georgiadi, Stefanos Petrou (Registered Architects)

项目面积:400 sqm

项目年份:2011

摄影:Erieta Attali

工程师:Kostantinos Zaharatos

景观建筑师:Vladimir Levidis

总承包商:Leonard Roussos

用地面积:3700 sqm

在基克拉迪群岛锡罗斯岛一个陡峭的山坡上,坐落着一座由石材建造的住宅,俯瞰着爱琴海。建筑的几何形状根据景观的几何形状而设计,模仿了希腊岛屿上典型的石材挡土墙。

住宅的主人目前将其当作度假屋使用,计划退休后居住在那里。他们希望自己收集的古董——主要是在希腊和土耳其的住宅中找到的19世纪末和20世纪初的宝贝——可以摆在这座建筑里。

这座5000平方英尺的住宅建在一片传统的、植被茂密的区域与一个荒芜的山坡交界的地方。建筑由石板和从周围乡村挖掘出来的大理石建造,包括三个竖向堆叠的单层结构,三间客房在最下面一层,主卧位于入口层,厨房、餐厅、客厅和存储空间位于上面一层。每层都可通往户外。

建筑师的设计使住宅与景观产生关联,充分利用了光线的塑造能力。外壳的外观效果粗糙,但进入建筑后,一下就会感受到内部空间的柔和,沿着光线昏暗的走廊将逐渐接近光线明亮的核心区域。

这座住宅还最大限度地减少了能源的使用,种植了植物的屋顶和厚厚的石墙能保证住宅冬暖夏凉(墙体外层为16英寸厚的砖石,中间层是2英寸厚的保温层,内层是3.5英寸厚的砖墙)。雨水被收集在水箱中供家庭使用。住宅于2011年3月竣工。

原文:

Architects: Myrto Miliou Architects

Location: Syros Island, Cyclades, Greece

Architect In Charge: Myrto Miliou

Special Consultant: Vladimir Levidis (Artist)

Supporting Architects: Christina Georgiadi, Stefanos Petrou (Registered Architects)

Area: 400 sqm

Year: 2011

Photographs: Erieta Attali

Engineering: Kostantinos Zaharatos

Landscape Architects: Vladimir Levidis

General Contractor: Leonard Roussos

Site Area: 3700 sqm

On the Cycladic island of Syros, a stone house is set into a steep hillside overlooking the Aegean Sea. The geometry of the building follows that of the landscape, mimicking the stone retaining walls typical of the Greek island.

The owners currently use the house for vacations and plan to retire there. They wanted their collection of antiques—mainly late 19th and early 20th century items found in Greek and Turkish houses—to be integrated into the architecture.

The 5,000-square-foot house is built on the boundary between a green, traditional settlement and a barren mountainside. Constructed of slate and marble stone excavated from the surrounding countryside, the structure consists of three vertically stacked single-story levels, with three guest rooms on the lower level, the master suite on the entry level, and kitchen, dining, living, and storage spaces above. Each level has access to the outdoors.

The architects designed the house to relate to the landscape and make the most of the sculptural qualities of light. The rough shell’s exterior softens as one enters the building, where dimly lit hallways gradually lead to a brightly illuminated core.

The house also minimizes energy use with planted roofs and thick stone walls that keep the house cool in the summer and warm in the winter. (The walls consist of 16-inch-thick masonry on the outside, two inches of insulation in the middle, and 3.5-inch-thick brick wall on the inside.) Rainwater is collected in a cistern for household use. The house was completed in March 2011.