Arch Go! 建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译

建筑师:Matías Silva Aldunate Architect

地点:智利圣地亚哥

合作者:Eduardo Guimpert

施工方:Rodrigo Cañas

用地面积:4,000 sqm

项目面积:140 sqm

项目年份:2011

摄影:Courtesy of Matías Silva Aldunate Architect

本案建筑的设计概念是为一位希腊慈善家开发能容纳艺术品和娱乐设施的工作室。这是一个与众不同的项目,能够刺激感官,让人们感到与城市环境隔绝。Loft的建筑用地处在一座高山上,山上满是高大的树木和繁茂的植被,在这里可以欣赏到城市的壮观景色。为了使建筑周围有公园一样的感觉,建筑师对室外景观进行了处理,拔掉了周围部分植被,因为这里没有围栏。

建筑师在建筑一层的两端设计了两个独立的部分,二者通过精心设计的不同内部路径相连。

第一部分包括工作室、厨餐厅、可办公卧室和桑拿浴室。Loft的室内布局以混凝土地面为基础。在室内通过两层高的绿植门廊可以看到远处的城市。

第二部分包括烧烤区、游泳池、浴室和地窖。这一部分在自然地势中形成横向结构,将整个Loft线性组织起来。

这两个部分通过不同的路径相连,形成了休息区与沉思区。

建筑材料主要选用了带条纹的混凝土块和覆盖生锈钢板的金属结构。这些材料同时成为攀援植物的爬架,最终将被完全覆盖,混凝土墙将变成植物(绿色)墙。为了让植被更加茂盛,建筑师利用斜坡引水,以一种自然的方式给植物进行灌溉。这座Loft最终也会融入郁郁葱葱的树木景观当中。

原文:

Architects: Matías Silva Aldunate Architect

Location: Santiago, Chile

Collaborators: Eduardo Guimpert

Constructor: Rodrigo Cañas

Land Area: 4,000 sqm

Area: 140 sqm

Year: 2011

Photographs : Courtesy of

The idea was to develop a workshop-studio that houses the arts and the entertainment of a Greek philanthropist. This is a different project that stimulates the senses and becomes a place that allows people feel disconnected and isolated from the urban environment. The land on which the loft is located is a large hill with big trees and abundant vegetation, where you can find spectacular views of the city. In order to maintain its status as a Park, we chose to work with the outdoor landscape by appropriating the vegetation of the neighbors since there are no fences.

We decided to make two separate locations that are located at each end of the ground and which are related by different internal routes, which were carefully designed.

Location 1: Workshop room, kitchen-dining room, Desk-Bedroom, and Bath-Sauna. The internal organization of the loft was based on a concrete floor plan. From the inside you can see the city through a vegetal portico of double height.

Location 2: Barbecue area, pool, bathroom and cellar. This place generates a transversal section in the natural terrain and organizes the loft in a linear way.

Both locations are related through different paths creating rest and contemplation areas.

The materials chosen are mainly striated concrete blocks and metal structures lined in rusted steel. These materials simultaneously become supports for climbing plants that will eventually convert large concrete walls into plant (green) walls. To enhance the vegetation we took advantage of the slope in order to conduct the waters and water the vegetation in a natural way. Also, the loft is integrated into a landscape of lush trees.