Arch Go! 建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译

建筑师:Fran Silvestre Arquitectos

地点:西班牙阿利坎特卡尔佩

设计团队:Fran Silvestre, María José Sáez

结构:David Gallardo

技术建筑师:Vicente Ramos, Esperanza Corrales, Javier Delgado

室内设计:Alfaro Hofmann

项目面积:242 sqm

摄影:Diego Opazo

建筑师利用建筑的优点建造了一座空中住宅,住户还可以在水上行走……一块突出的土地俯瞰着大海,在这里,最好的做法就是什么也不做。住宅吸引着住户在这里停留。设计尊重土地的自然轮廓。悬崖上,住宅本身形成阴影,平静地俯瞰着地中海。阳光下,游泳池使住户更接近大海,这里就是一个安静的小海湾。在住宅的拐点处有一段楼梯,它是一条令人回味的路径,地下室还有一个花园……

由于地块地势较陡,而且住户希望住宅只有一层,因此建筑师设计了一座三维结构,选用了钢筋混凝土板和和适应地形的板材,从而减少了土方工程。这种整体的石材锚固式结构在入口处形成了一个水平平台,住宅本身就在入口层。游泳池设置在较低的位置,就在基地中原来就比较平坦的区域。混凝土结构设置了外保温,然后覆盖了一层有弹性的、光滑的白色石灰灰泥。其余的材料,包括墙体、地砖、屋顶砾石……都保持了相同的颜色,不但尊重了当地的传统建筑特色,同时还强调了住宅的统一性。

原文:

Architects: Fran Silvestre Arquitectos

Location: Calpe, Alicante, Spain

Design Team: Fran Silvestre, María José Sáez

Structure: David Gallardo

Technical Architect: Vicente Ramos, Esperanza Corrales, Javier Delgado

Interior Design: Alfaro Hofmann

Area: 242 sqm

Photographs: Diego Opazo

We like the virtue of architecture which makes possible constructing a house on air, walking on water… An abrupt plot of land overlooking the sea, where what is best is to do nothing. It invites to stay. A piece that respects the land’s natural contour is set in it. Above, a shadow, the house itself, looking calmly at the Mediterranean. Under the sun, the swimming-pool brings us closer to the sea, it becomes a quiet cove. In the inflection point, the stairway proposes a evocative path, a garden in the basement…

Due to the steepness of the plot and the desire to contain the house in just one level, a three-dimensional structure of reinforced concrete slabs and screens adapting to the plot’s topography was chosen, thus minimizing the earthwork. This monolithic, stone-anchored structure generates a horizontal platform from the accessing level, where the house itself is located. The swimming-pool is placed on a lower level, on an already flat area of the site. The concrete structure is insulated from the outside and then covered by a flexible and smooth white lime stucco. The rest of materials, walls, pavements, the gravel on the roof… all maintain the same colour, respecting the traditional architecture of the area, emphasizing it and simultaneously underlining the unity of the house.