Arch Go! 建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译

建筑公司: Container Design

地点:日本德岛县阿波,

建筑师:Takanobu Kishimoto

项目面积:725.67 sqm

项目年份:2013

摄影:Eiji Tomita

建筑师提供的项目信息。业主希望有一座宽敞的房子,还要有个花园。

建筑师的设计工作从将每一个必要的生活空间作为一个“单元”开始,最初的设想是设计一个典型的房间,形状为正方形。但是,这种类型会限制建筑在四个方向上与外界的联系,建筑师认为这不符合业主的要求。

接下来建筑师设计了圆形的平面,其中包括所有的单元,与外部环境的连接是放射状和开放式的。但这会妨碍居住者的隐私。

因此,建筑师将这两种想法结合起来,以放射状布置正方形单元,中间设置一个内庭院。这些单元在内部相互连接,因此在一定程度上保证了隐私。

这些住宅连接着内庭院和外部环境,从而具有宽敞的空间感。

原文:

Architects: Container Design

Location: Awa, Tokushima Prefecture, Japan

Architect: Takanobu Kishimoto

Area: 725.67 sqm

Year: 2013

Photographs: Eiji Tomita

From the architect. The client hoped for a spacious house with a garden.

I begun with considering each necessary living space as 'units', and the initial idea was a typical room, shaped in a square. However, this typology would limit four exterior connections, and I felt that this was not in synergy with the owner's request.

The next step I took was to plan a circle as a surface comprising all the units, and the connection with the exterior environment is radial and open. However, this would impede with the privacy of the occupants.

Thus, I combined these two ideas, combining square units in a radial direction, with an interior courtyard. The units are connected interiorly, thus providing some privacy.

The courtyard and the exterior surroundings. The house achieves it's spaciousness by connecting these two entities.