Arch Go! 建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译

建筑师: Kidosaki Architects Studio

地点:日本长野县长野市Nagano, Nagano Prefecture, Japan

建筑师负责人:Hirotaka Kidosaki

设计团队:Yuko Sano

项目面积:303.0 sqm

项目年份:2012

摄影:45g Photography

结构工程师:Toyohito Shibamura Structure Design, Takashi Manda, Mitsuru Kobayashi

总承包商:Niitsugumi

建筑师提供的项目信息。这座住宅坐落在八岳山脉山脚下倾斜山脊上的一块土地上,这里可以欣赏到鲜为人知的壮观景色。

为了寻找最美的如画般的风景,客户在蓼科住了下来,并花了许多年时间寻找理想的地点建造他的房子。

不可避免的,这个项目的主要目的是满足客户的期望,把这些美景融入设计中。建筑师考察项目基地时的第一印象是,必须将这里未经开发的广袤的大自然尽可能地融入到建筑内部。

建筑师决定在安排住宅的布局时必须保证能最大程度地欣赏这里水平延伸的美景。为了实现这样的设计,建筑师采用了巨型结构柱,使住宅的一半悬在空中。

出挑非常大的楼板通过两根斜撑钢柱来支撑,这两根钢柱每根直径300mm。有了它们的支撑,住宅就像是飘浮在周围壮丽的自然风景中一样。悬挑结构也让高原山区气流带动的微风穿过室内,让人与自然共存。

当你受邀来到入口处,穿过走廊的内敛空间,进入到这个令人激动的空间时,壮观且令人印象深刻的景色便会展现在你的眼前。

客厅/餐厅/厨房区,建筑三个面所能看到的壮观全景是你在其他地方无法看到的,但在这里却能欣赏到。这里的风景都是属于你自己的。这个空间会给人一种奢侈的体验,只有那些被邀请的人才能真正享受到。

其他房间能看到山脉的不同景色,每个房间的风景都不同。高高的天花板、宽阔的木甲板和屋檐创造的空间能让人沉浸在这里优美的全景中,让人无法抗拒。这种感觉是如此强烈,就好像你是生活在云朵上一样。

各个建筑组件都经过仔细的细部设计,精致的结构给空间和充足的材料一种紧张感和统一感,在建筑作为主导因素和与周围自然环境和谐之间实现了适当的平衡。

这座住宅的特点和谦恭表达了对周围景色的虔诚的尊重,而且并没有牺牲建筑师的想象。

原文:

Architects: Kidosaki Architects Studio

Location: Nagano, Nagano Prefecture, Japan

Architect In Charge: Hirotaka Kidosaki

Design Team: Yuko Sano

Area: 303.0 sqm

Year: 2012

Photographs: 45g Photography

Architects: Kidosaki Architects Studio

Location: Nagano, Nagano Prefecture, Japan

Architect In Charge: Hirotaka Kidosaki

Design Team: Yuko Sano

Area: 303.0 sqm

Year: 2012

Photographs: 45g Photography

Structural Engineer: Toyohito Shibamura Structure Design, Takashi Manda, Mitsuru Kobayashi

General Contractor: Niitsugumi

From the architect. Located on a sloping mountain ridge at the foot of the Yatsugatake Mountains, this house was designed on a piece of land that offers spectacular views that are rarely known. 

Seeking for the best in picturesque scenery, the client took up residence in Tateshina , and spent many years searching for the ideal site for building his house.

Inevitably, the main aim of this project is to meet the client's expectations to incorporate these stunning views in to the design.  When I visited the site, my first impression was that this untapped and expansive nature must be embraced into the interior to the greatest extent possible.

I decided to arrange the house in such that this horizontal expanded scenery must  be maximized. In order to realize this design, I introduced mega structures column enabling half of the house to extend into the air.

To support this large overhanging floor, 2 diagonal bracing steel cylinders, each 300 mm in diameter is introduced. With this, the house is floats in to the midst of a glorious natural surroundings. With this overhanging structure, the breeze of the mountain plateau flow through the interior, makes you coexistent with nature.

When you are invited to the entranceway, after passing through the restrained space of the hallway, and as you enter in to this dramatic space, magnificent and impressive scenery spreads out before your eyes.

Living / dining / kitchen area, the majestic panoramic view extends on all three sides is something you can't find anywhere else, but here in this space. And the scenery is all to your own. This space is an extravagant experience that only those who have given a privilege to be invited can truly enjoy.

Other rooms are planed to offer differing views of the mountains, enabling a variety of views from each of the rooms. The high ceilings and wide wood deck and eaves enable a space steeped in the overwhelming presence of the panoramic views of the area. The feeling is so intense that it is almost as if you are living on a cloud.

The various components have been elevated through careful attention to detailing, and the refinement of the structure gives a sense of tension and unity to the space and adequate materials, achieving the proper balance between a dominance over and a harmony with the surrounding natural environment. 

The character and humility of this dwelling, constructed without compromising the vision of the architect, expresses a dignified reverence for the scenery surrounding it.