Arch Go! 建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译

建筑师:LAND Arquitectos

地点:智利圣地亚哥Las Condes

设计组:Cristobal Valenzuela Haeussler, Angela Delorenzo Arancivia

项目年份:2010

摄影: Sergio Pirrone

项目面积:166 sqm

合作者:Juan Carlos Muñoz, Gonzalo Arteche

工程设计:Cargaz

施工:Cubica 3

建筑场地的建模要与设计对象的建筑外形相互协调,以便把户外自然空间带入项目之中。

这个项目源于美景之中,如一座阶梯花园,阶梯从土地的一端开始,经过梯田一般的花园、楼梯与许多小花盆,直至项目中央的一个方形大花坛为止,中间栽种着一棵古树,其两边正好是本项目最主要的两个区域。照明设计的目标是以几乎占据项目四周表层一半的采光天窗和玻璃门窗来打造一个内外通透的空间,留下自然光线的痕迹。

住宅的内部为白色的内墙与家具,镜像效果也让周围植被的青翠映入屋内。继续往内走能看到砖砌的围墙,从视觉上与外部环境产生联系。起居空间的设计也实现了这种空间效果,完全向两侧开放。项目的两个主要区域虽然是分开的,却又通过中间的古树庭院在视觉上与空间上紧密相连。屋顶的主要天窗让人从屋内也能更好地感受户外的清新。

被动式可持续策略的应用:

蒸汽浴室面朝北(项目在南半球),这样可以提高其内部温度。项目中的花园汇集了各种植物种类,如酸豆、薰衣草、迷迭香、月桂、草药,还有一处耕作场所。因此,这里的景致是“生机盎然的”,这意味着它能满足更多的功能,只待你去观察与发现。

原文:

Architects: LAND Arquitectos

Location: Las Condes, Santiago, Chile

Design Team: Cristobal Valenzuela Haeussler, Angela Delorenzo Arancivia

Project Year: 2010

Photographs: Sergio Pirrone

Project Area: 166 sqm

Collaborators: Juan Carlos Muñoz, Gonzalo Arteche

Engineering: Cargaz

Construction: Cubica 3

Modeling of the site work in conjunction with the architectural design of the object, so as to bring the natural outdoor space into the work.

This project is generated from the landscape, like a terraced garden, folds from the beginning to the end of the land, through tiered planters, stairs and pots, finishing in a central pot, a place where there was an old Damascus in the field, content between the two main areas within the project. The light work aims at a permeable space between outside and inside to find the passage of day, through skylights and glazed skin along almost half of the perimeter of the project.

White interior color, and furniture into a work of mirror reflections and notes also provide shade from the vegetation surrounding the project. One of the perimeter walls of brick, go inward, a way to connect visually with the exterior. Spatially this is also achieved in the living space, to be able to open two of its sides completely. From the program, the two main areas are physically separated but connected visually and spatially, through the central courtyard of Damascus. The main skylights through the project by increasing the perception of outer space within the project.

Passive sustainable strategies apply:

The sauna facing north to raise their internal temperature. The garden is designed for the collection of species and food species such as Capers, Lavender, Rosemary creeping Laurel eating, herbs, and a place to farm. Thus, the landscape is an “active landscape,” meaning that it is a landscape that fulfills more functions that exist only to be observed.