Arch Go! 建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译

建筑师:Dietmar Feichtinger Architectes

地点:法国巴黎

业主:BNP Paribas Immobilier Résidentiel IDF

项目团队:Justyna Swat, Marcus Himmel, Katja Pargger, Florian Vadjoux, Anna Zottl, Mathias Neveling, Arne Speiser, Hugo Enlart

项目年份:2011

项目面积:7,360 sqm

摄影:Dietmar Feichtinger Architectes

该建筑是巴黎北部(第19区)新开发区域的一部分。它的南侧主立面正对着城市大道——麦克唐纳大道。正在修建的电车轨道将在几个月后在这个区域投入使用。在住宅楼的附近,已经建成了学校群、办公楼以及各种基础设施。

住宅楼的主体量占地45米×32米,共10层高,中央有一个自然采光的小天井。位于一层的商店和二层的办公室使建筑使用功能更加完整。所有的公寓都有两个朝向,并且都有很宽敞的室外空间——阳台、屋顶、露台或凉廊。室外空间很自然地扩大了起居室和餐厅的面积。凉廊大概有10平方米,这个尺寸足以舒适地放一张桌子。

公寓根据3.20米的网格布置,有从工作室公寓到四室或五室公寓等多种公寓类型。这栋住宅楼最大的优势之一就是可以将几间公寓合并,适应未来几代人的需求。模块组成的平面允许重新组织公寓布局以及重新调整公寓内房间的大小。

公寓30厘米的低矮窗下墙允许设置竖直的窗洞,并且能够确保所有的房间都能照射到令人舒适的自然光线。屋顶上的太阳能板可以为加热水提供能量。两层的地下停车场拥有78个车位、多个储藏室和一个很大的自行车存放处。

原文:

Architects: Dietmar Feichtinger Architectes

Location: Paris, France

Client: BNP Paribas Immobilier Résidentiel IDF

Project Team: Justyna Swat, Marcus Himmel, Katja Pargger, Florian Vadjoux, Anna Zottl, Mathias Neveling, Arne Speiser, Hugo Enlart

Project Year: 2011

Project Area: 7,360 sqm

Photographs: Dietmar Feichtinger Architectes

The building is part of a recently developed area in the North of Paris (19th district). The main façade – south – faces an urban boulevard – Boulevard Mac Donald. The new tram way under construction will serve the area in a few months. Next to the housing, a school group, offices and facilities have been built.

The main volume of the housing is 10 stories high and measures 45 x 32 m. A small patio lights up naturally the center. Shops situated on the ground floor and offices on the 1st floor complete the building. All apartments are double oriented and a generously outdoor space – balcony, roof, terrace or loggia – are provided for each apartment. The outdoor spaces enlarge naturally the living rooms and dining area. The loggias are about 10 sqm; their dimension allows the comfortable placement of a table.

The apartments are laid out on a grid of 3m20 and offer a multitude of types from studios to large 4/5 room apartments. One of the major topics has been the possible evolution by combining the apartments and adapting them to new situations over generations. The plan, composed of modules allows to reorganize and to resize the apartments.

A 30cm low parapet allows vertical openings and assures comfortable natural light in all rooms. Solar panels on the roof provide hot water. A two stories underground parking contains 78 places, storage rooms and a large department for cycles.