Arch Go! 建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译

建筑师: Studio Daniel Libeskind

地点:新加坡吉宝湾

建筑规模:2,000,000 sqm; 1,129 units

客户:Keppel Land International

记录建筑师:DCA Architects PTE LTD

几点管道工程师:Beca Carter Hollings&Ferner (S.E.Asia) Pte Ltd

土木工程师:T.Y. LIN International

景观建筑史:Hargreaves Associates + Sitetectonix

竣工年份:2011

摄影:Courtesy of Keppel Bay Pte Ltd-a, SDL, VMW Obilia

吉宝湾Reflections住宅群地理位置显著,位于新加坡历史名港吉宝港的入口处,是一个占地200万平方英尺的住宅开发项目,包括6座24~41层的高层塔楼和11座6~8层的低层别墅公寓,共1129个居住单元。

一系列波浪状的高层塔楼是整个项目的焦点。高度交替的优美曲线形式在结构之间创造了优雅的间隙,使所有的单元都能看到滨水区、圣淘沙岛、高尔夫球场和花芭山的壮美景色。

设计包括两种类型的住房:沿着滨水区设置的低层别墅建筑和设置在别墅之后俯瞰别墅的高层塔楼。不断变化的建筑朝向的巧妙组合以及不同的建筑类型,使高低不同的建筑形成了各自的分组,通风良好,光线充足。不断变化的形式创造了一种体验——每个楼层都非常独特,无论与楼上还是楼下都不相同。没有任何两个相邻的居住单元或从一角度看到的两个居住单元是相似的,这样的设计使高层塔楼中的生活发生了根本改变,却没有牺牲各自的特点和差异。

该项目于2011年12月竣工,获得了新加坡建设局绿色建筑标志金奖。

原文:

Architects: Studio Daniel Libeskind

Location: Keppel Bay, Singapore

Building Size: 2,000,000 sqm; 1,129 units

Client: Keppel Land International

Architect of Record: DCA Architects PTE LTD

Mechanical/Electrical/Plumbing Engineer: Beca Carter Hollings&Ferner (S.E.Asia) Pte Ltd

Civil Engineer: T.Y. LIN International

Landscape Architect: Hargreaves Associates + Sitetectonix

Completion: 2011

Photographs: Courtesy of Keppel Bay Pte Ltd-a, SDL, VMW Obilia

Prominently situated at the entrance to Sin¬gapore’s historic Keppel Harbor, Reflections at Keppel Bay is a two-million-square-foot residential development comprised of 6 high-rise towers ranging from 24 and 41 stories and 11 low-rise villa apart¬ment blocks of 6–8 floors– a total of 1,129 units.

The series of high-rise undulating towers is the focal point of this project. These sleek curving forms of alternating heights create graceful openings and gaps between the structures allowing all to have commanding views of the waterfront, Sentosa, the golf course and Mount Faber.

The design is composed of two distinct typologies of housing; the lower Villa blocks along the water front and the high-rise towers which over look them set just behind. The artful composition of ever shifting building orientations, along with the differing building typologies, creates an airy, light-filled grouping of short and tall structures. These ever shifting forms create an experience where each level feels unique as it is not in alignment with either the floor above or below. No two alike residences are experienced next to one another or seen from the same perspective; the result of this design is a fundamental shift in living in a high-rise where individuality and difference is not sacrificed.

The project was completed in December 2011 and is the recipient of the BCA Green Mark Gold Award from Singapore’s building and construction authority.