Arch Go! 建筑实例 建筑图片 建筑文章翻译

建筑师: Lab Modus

地点:台湾省台北市

项目团队:Kevin Chang (Principal), Jeanne Lin (Designer)

项目面积:600 sqm

项目年份:2013

摄影:Lab Modus

本案建筑曲线形式的概念来源于海螺壳,视觉效果强烈,在周围的社区中十分醒目。设计方案包括一个三层的灰色玻璃体量,外面缠绕着一系列涂成白色的双曲金属板。

这些金属板的宽度和间距不断变化,有着非线性的节奏感,能让阳光照射到室内空间,还能让建筑内的用户感觉到它们的存在。

整座建筑在周围的环境中有着强烈的存在感,充分利用了临街一侧的长度,不间断地延伸到了项目的背面。

原文:

Architects: Lab Modus

Location: Taipei City, Taiwan

Project Team: Kevin Chang (Principal), Jeanne Lin (Designer)

Area: 600 sqm

Year: 2013

Photographs: Lab Modus

The curvilinear form, conceptualized from sea shell, provides a strong visual image to the neighborhood. The scheme consists of a three-story grey glazed volume and a sequence of double-curved white coated metallic panels.

This set of panels constantly shift both in width and pitch with a nonlinear rhythm to provide sunlight for interior space and as well to give perceptibility for users inside the building.

Giving maximum presence to the context, the overall massing of project applies advantage of the length of street front side to make a continuous extension to the back side of the project.